Demokraten omtaler konserten i bibliotekets aula

3700132002

Vellykket åpning av aulaen
På fredag var det både byens første Kulturnatt og gjenåpning av den nyrenoverte aulaen på Fredrikstad Bibliotek.

-Det har vært stor interesse for å være med på denne åpningen, fortalte Hanne Utne som er konstituert biblioteksjef.

Rød løper
Det er ikke hver dag den røde løperen ligger fremme, men på fredagen ønsket den gjestene velkommen til å se hvordan aulaen er blitt sammen med dans, sang og konserter av forskjellige slag.

-Tidligere idag har vi hatt et eget arrangement for den offisielle åpningen av aulaen, og nå er det konsert med forskjellige kor som står for tur, kunne Utne fortelle og la til at det så langt virket som om publikummet gledet seg over denne gjenåpningen, og hun legger til at hun selv synes det er morsomt å se hvor flott aulaen er blitt etter halvannet år med oppussing.

Første kulturnatt
Videre kunne Utne legge til at hun syntes det er spennende å være med på byens første Kulturnatt, og hun forteller,

-Det skal bli morsomt å se om dette blir en årlig tradisjon, før hun fortsetter: -Andre byer (Oslo, Trondheim og Bergen er blant disse byene. journ. anm.) har jo hatt dette lenge, så jeg håper jo på at dette kan bli en årlig tradisjon.

Maratonkonsert
Etter at den offisielle åpningen av aulaen var gjennomført, så var det på fredag lagt opp til en maratonkonsert som skulle vare frem til midnatt, og hvor hele tretten av byens kor og korps deltok.

Her kunne publikum komme og gå som de selv ville, og først ut denne skjønne høstkvelden var ØSS Blanda kor, eller «Sykehuskoret» som de også kalles. Koret gjorde en strålende konsert, og sjeldent har vel lyden vært så høy og vakker på biblioteket her i byen.